Jo. Franzke Architekten Jo. Franzke Architekten

Project

New building and refurbishment of an office ensemble in Nymphenburger Straße

Munich, Germany

The front building, including the existing underground car park, is to be demolished and replaced. This new volume will be wider than the current building, and will be connected to the rear plot by an intermediate construction. 

The façade of the new volume and the southern façade of the existing building will be clad in natural stone. All new and reconstructive measures will follow the ecological standards of the EnEV. The existing underground car park will be demolished and replaced, and the entrance to this car park will be integrated into the building. The boulevard character of Nymphenburger Straße is provided by the site’s existing trees, which will be preserved. The new construction ensemble will also therefore respect this existing tree stock configuration. 

Top